Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale pentru întreținerea drumurilor și combaterea poleiului

   853

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate au intervenit pe parcursul nopții trecute pentru combaterea poleiului pe străzi și trotuare, în curțile de blocuri și în parcuri.

Astfel, drumarii de la Î.M. Regia „Exdrupo” au curățat străzile principale și cele secundare, precum și căile de acces spre suburbii, cu 18 unități de tehnică specializată, fiind aplicată o cantitate de 508 tone de material antiderapant. Totodată, în preajma podurilor, a străzilor în pantă și a altor zone cu risc sporit pentru circulația rutieră s-a intervenit repetat cu sare tehnică.

De asemenea, angajații Regiei locativ-comunale au intervenit cu 40 de utilaje speciale la curățarea trotuarelor, a drumurilor din intercartiere și în curțile de bloc, fiind împrăștiate 100 tone de antiderapant. La salubrizarea manuală au fost antrenați 300 de muncitori.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat responsabililor de întreținerea infrastructurii rutiere să vină și cu propuneri de îmbunătățire a stării de lucruri vizavi de securitatea la trafic în condiții de iarnă, pentru a fi incluse în planurile de lucru ale subdiviziunilor și întreprinderilor municipale de profil.

Totodată, Ilie Ceban a solicitat abordarea subiectului privind limita de viteză în oraș cu reprezentanții poliției, pentru a asigura un trafic constant și a reduce riscurile de accidente.