Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale pentru înlăturarea consecințelor averselor din 9 august

   976

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate se află în teren pentru înlăturarea consecințelor averselor din 09 august. Cele mai afectate sectoare au fost Ciocana și Râșcani. S-a muncit toată noaptea pentru a debloca drumurile și a înlătura cele mai eminente pericole.

Până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetățenilor referitor la urmările ploilor. Cele mai multe solicitări au fost despre arborii doborâți - 88 de cazuri. De asemenea, au fost cazuri de inundări ale străzilor, cabluri rupte, avarierea acoperișurilor, blocarea canalizării pluviale din cauza cantității mari de precipitații etc.

Echipele Î.M. Regia „Exdrupo" au intervenit pe parcursul nopții pentru deblocarea rețelelor de canalizare pluvială pe următoarele adrese: str. Petricani, Calea Orheiului, bd. Renasterii, str. A Russo, str. Varnița, Lunca Bâcului, str. Uzinelor, str. Meșterul Manole etc.

Totodată, s-a intervenit la salubrizare carosabilului, cu implicarea a 10 unități de tehnică specializată: str. Lunca Bicului, str. Uzinelor - 4 curse; bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului - 2 curse.

Astăzi Î.M. „Exdrupo" continuă salubrizarea carosabilului și a receptoarelor.

De asemenea, informăm că angajații Regiei Locativ-comunale și amenajare lucrează la înlăturarea copacilor căzuți în curțile de bloc, pe trotuare, căi de acces și pe străzi, precum și la curățarea / spălarea străzilor și a trotuarelor.

Și echipele Î.M. Regia „Lumteh" se află în teritoriu pentru a înlătura defectele apărute la rețelele electrice.

Pentru anunțarea situațiilor problematice cauzate de ploi, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul central municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.

Primarul General, Ion Ceban a mulțumit cetățenilor, care s-au implicat, de rând cu angajații municipalității și ai serviciilor municipale la înlăturarea consecințelor ploii.

Totodată, edilul a chemat oamenii să fie precauți dimineața, pe străzi sau curți până serviciile municipale vor interveni pe fiecare adresă.