Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la reparația și întreținerea infrastructurii rutiere din capitală

   1333

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări planificate de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale.

Astfel, au fost întreprinse acțiuni de lichidare a situațiilor de avariere prin plombări pe o suprafață totală de peste 2600 m² de carosabil, iar pe alți 4000 m² de drum au fost executate lucrări de frezare, pregătindu-se pentru plombare în săptămâna curentă. Lucrările au vizat accesele în curțile de blocuri și către instituțiile de învățământ, precum și pe drumurile publice, inclusiv cele suburbane, pe care se deplasează transportul public de pasageri.

De asemenea, s-a intervenit prin lucrări de curățare, spălare și reparație la circa 180 de receptoare și guri de captare/evacuare a apelor pluviale de pe aliniamentul stradal.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, în orașul Chișinău, cât și în suburbiile acestuia, au continuat lucrările de aplicare a marcajului rutier la trecerile pentru pietoni, de separare a benzilor și de orientare, inclusiv în zona stațiilor de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de peste 3500 m².  

Totodată, pe în sectoarele capitalei au fost instalate/reparate circa 100 indicatoare rutiere.