Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția săptămânală privind reparația și întreținerea infrastructurii rutiere din capitală

   734

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări planificate de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale.

Astfel, în perioada 04-10 septembrie, a.c., de către muncitorii Î.M. Regiei „EXDRUPO”, a fost asfaltată o suprafață totală de peste 4000 m² de carosabil. Intervențiile au vizat localitățile Dumbrava, Codru și Bubuieci, unde au fost  amenajate terenurile de întoarcere a autobuzelor și a stațiilor de așteptare pentru a  accesul transportului public a noilor rute interurbane.

De asemenea, pe perioada menționată, în sectoarele capitalei au fost executate lucrări de întreținere și lichidare a situațiilor de avariere.

La capitolul curățarea și spălarea canalizării pluviale, s-a intervenit  la circa 1300 receptoare și guri de captare și evacuare a apelor pluviale.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic la nivelul Municipiului Chișinău, drumarii au continuat lucrările de aplicare a marcajul rutier pe trecerile de pietoni, de separare a benzilor și de orientare, în stațiile de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de circa 1800 m². În paralel, au fost instalate sau reparate peste 120 de indicatoare rutiere. 

Pe strada Kiev au fost inițiate lucrările de strămutare a trecerii pietonale din zona sensului giratoriu: str. A. Russo - bd. Moscova - str. Bogdan – Voievod, în vederea sporirii siguranței pietonilor.

Totodată, continuă lucrările de iluminare suplimentară a trecerilor de pietoni din Chișinău și localitățile suburbane, din totalul de 200 treceri pietonale.