Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Începutul lucrărilor de reparație a străzii Tighina

   1356

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți au început lucrările de reparație a străzii Tighina din centrul orașului, care presupun reabilitarea învelișului asfaltic, amenajarea trotuarelor, crearea locurilor de parcare și reabilitarea iluminatului stradal.

Intervenția a început pe tronsonul str. Avram Iancu -str. Columna, unde are loc decaparea asfaltul uzat și a bordurilor.

Săptămâna trecută au fost inițiate lucrările și pe strada Alexandru cel Bun, iar de săptămâna viitoare va intra în reparație și strada 31 August 1989.

În total, pe toate trei străzi vor fi reparați 6,7 km de carosabil și amenajați 78 mii m² de trotuare, vor fi instalați 288 de piloni și 654 de corpuri de iluminat. Totodată, vor fi înlocuiți 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială.

Toate lucrările se realizează în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău", finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.