Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea curţii blocului locativ din str. Alba Iulia, 202

   4083

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea primei curţi de bloc, amenajată în cadrul programului lansat în vară de Primăria Chişinău. Este vorba de curtea blocului locativ din str. Alba Iulia, 202, sectorul Buiucani.

 

La eveniment au participat consilieri municipali, responsabili din cadrul întreprinderilor municipale care au executat lucrări de amenajare, dar şi locatarii blocurilor de pe str. Alba Iulia, 202.

 

În decurs de doar 2 luni, cât a durat amenajarea, în cartier au fost efectuate mai multe lucrări, proiectul fiind finanţat în întregime din bugetul municipal. Astfel, au fost curăţaţi toţi copacii şi arbuştii, de către Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi. A fost instalat şi un nou teren de joacă pentru copii, în interiorul curţii. De asemenea, au fost amenajate circa 100 de locuri de parcare, pentru proprietarii de automobile care locuiesc în aceste case. În acest scop, Primăria a folosit un nou tip de pavaj - ecologic. Au fost reparate şi căile de acces şi trotuarele din interiorul curţii, dar şi reabilitat iluminatul public.

 

În acelaşi timp, s-au efectuat lucrări şi în interiorul blocurilor de locuinţă. Au fost reparate acoperişurile blocurilor, dar şi intrările în bloc. Pe scări a fost instalat un nou sistem de iluminare, ce se activează la mişcare.  

 

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că după acest model urmează a fi amenajate toate curţile de bloc din Chişinău. „Reabilitarea fondului locativ este una din priorităţile noastre, iar prin acest proiect-pilot am încercat să arătăm oamenilor cum vedem noi dezvoltarea oraşului”, a subliniat edilul-şef al Chişinăului.

 

În această toamnă, încă 4 curţi de bloc din oraş urmează a fi amenajate, în cadrul aceluiaşi program.

 

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău