Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Înaltul comisar pentru relațiile cu diaspora al Republicii Armenia, Zareh Sinanyan, a efectuat o vizită la Primăria Chișinău

   819

Înaltul comisar pentru relațiile cu diaspora al Republicii Armenia, Zareh Sinanyan, a fost primit miercuri în vizită la Primăria Municipiului Chișinău de către Primarul General, Ion Ceban.

De asemenea, în cadrul întrevederii au participat Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, E.S., Vladimir Karapetyan, Consulul Onorific al Armeniei la Chișinău, Tatul Davoyan, președintele Comunității Armene din Republica Moldova, Karen Hovhannisyan și viceprimarul capitalei, Olga Ursu.

Dialogul dintre părți s-a axat pe trecerea în revistă a proiectelor curente de dezvoltare la nivelul capitalei, precum și aprofundarea relațiilor de colaborare între Municipiul Chișinău și Armenia. În context, diplomații armeni au ținut să mulțumească municipalității pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului diasporei armene de la Chișinău.

Totodată, au fost abordate subiecte privind inițierea proiectelor de colaborare în domeniul cultural și educațional, în special ținând cont de experiența capitalei în cadrul proiectului de promovare a culturii și a tradițiilor naționale cu genericul Zilele Chișinăului peste hotare.

Potrivit lui Ion Ceban, astfel de inițiative care vin să susțină diaspora și să mențină dialogul cu comunitățile, pot fi organizate de ambele părți atât la Chișinău, cât și în Yerevan. 

În această ordine de idei, Zareh Sinanyan a enunțat interesul pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două capitale: Chișinău și Yerevan și organizarea la Chișinău a proiectului Zilele Culturii Armene.