Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În preajma Zilei Memoriei și Recunoștinței, Primăria Chișinău a organizat un șir de activități pentru susținerea veteranilor luptelor de pe Nistru

   657

Primăria Municipiului Chișinău a organizat un șir de activități către data de 2 martie 2023, de Ziua Memoriei și Recunoștinței, adresate veteranilor și familiilor acestora.

Astfel, la Palatul Republicii a fost organizat un eveniment cultural-artistic pentru participanții la luptele de pe Nistru și rudele acestora, cu genericul „În memoria eroilor”.

Mai mulţi veterani aflați în situație de dificultate au primit un sprijin financiar, a câte 1000 de lei, în baza deciziei Comisiei municipale de stabilire și acordare a ajutorului material. Totodată, municipalitatea a oferit ajutoare cu produse alimentare pentru 4000 de veterani.

De asemenea, aproximativ 300 de persoane, printre care veterani de război, persoane cu dezabilități și familii ale celor căzuți în luptă, beneficiază de servicii de asistență socială gratuită.

În perioada Târgului de Primăvară, organizat de municipalitate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, circa 600 de copii ai veteranilor vor avea acces gratuit la carusele. Acţiunea este organizată în parteneriat cu un agent economic.

Totodată, vineri, Primăria Chişinău, în comun cu Asociației Veteranilor de Război-1992, „Tiras-Tighina”, va organiza o festivitate culturală la Î.M. Centrul Naţional de Creaţie Satul Moldovenesc „Buciumul”.

Ulterior, 100 de ajutoare vor fi repartizate persoanelor ţintuite la pat, care au avut de suferit în urma conflictului armat.