Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău au demarat lucrările de lichidare a gunoiştilor neautorizate

   2235

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a deplasat în dimineaţa zilei în cartierul Poşta Veche, unde, pe str. Doina, în direcţia comunei Grătieşti, serviciile specializate au demarat lucrările de lichidare a unei gunoişti neautorizate. Potrivit edilului Chişinăului, autorităţile publice locale şi-au trasat drept sarcină lichidarea tuturor gunoiştilor stihiinice din municipiu. Lucrările vor fi efectuate din sursele financiare alocate de Consiliul municipal Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare pentru salubrizarea teritoriului.

După cum avea să menţioneze primarul general, iniţial municipalitatea va efectua lucrări de lichidare a tuturor gunoiştilor neautorizate şi amenajare a teritoriului. După care, la o altă etapă, de comun cu poliţia şi Centrul de medicină preventivă, se va încerca preîntâmpinarea apariţiei lor. Dorin Chirtoacă a subliniat că pentru a avea un oraş mai frumos, mai prosper şi mai curat, fiecare locuitor al municipiului trebuie să întreprindă măsuri pentru asigurarea curăţeniei în oraş.  

După cum a afirmat pretorul de Râşcani Mihai Cârlig, gunoiştea din str. Doina este prima ce va fi lichidată din acest sector. Deşi terenul pe care se află aceasta aparţine comunei Grătieşti, aici efectuează lucrările de salubrizare serviciile specializate ale Primăriei Chişinău. Potrivit lui Mihai Cârlig, localităţile ce intră în componenţa municipiului nu au capacităţi tehnice pentru lichidarea unor astfel de gunoişti. În str. Doina lucrează 5 unităţi de transport ale Întreprinderii Municipale de Prestări Servicii din sectorul Râşcani.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 12.02.2008

          Primăriei mun. Chişinău