Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău a început sezonul de încălzire

   2205

Primarul general Dorin Chirtoacă a dispus începerea sezonului de încălzire 2008 – 2009 în municipiul Chişinău. Potrivit unei dispoziţii semnate în acest sens, începând cu 27 octombrie a.c., la sistemul centralizat de încălzire vor fi conectate instituţiile preşcolare de învăţământ şi cele medico-sanitare. 
După cum s-a menţionat în cadrul şedinţei operative de la primărie, fondul locativ va fi conectat la sistemul centralizat de încălzire mai târziu, odată cu stabilirea temperaturii medii a aerului de plus 8 grade Celsius pe parcursul a 3 zile. Instituţiile de învăţământ preuniversitar însă vor fi conectate la reţeaua de agent termic odată cu întoarcerea elevilor din vacanţa de toamnă, care începe lunea viitoare şi va dura o săptămână. 
Potrivit viceprimarului Vlad Coteţ, fondul locativ, dar şi celelalte obiective din municipiu sunt pregătite pentru începerea sezonului de încălzire. La rândul său, directorul Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Dionisie Boaghie, a relatat că, în mare parte, gestionarii fondului locativ nu doresc încă începerea sezonului de încălzire. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău