Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Eveniment dedicat Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală

   860

Primăria Municipiului Chișinău a organizat joi un eveniment dedicat Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, marcată pe 01 februarie. La festivitate au participat primarii din suburbiile municipiului Chișinău și foști primari ai Capitalei.

Domnului Serafim Urechean, fost Primar General de Chișinău, i-au fost înmânate însemnele titlului onorific de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău.

De asemenea, au fost înmânate legitimațiile de primar al orașului/comunei/satului, edililor aleși în urma scrutinului din noiembrie 2023.

Dezvoltarea uniformă a municipiului Chișinău are loc doar împreună cu cele 18 suburbii din componența sa.

Bugetul alocat pentru investițiile în suburbii, în ultimii patru ani, constituie 740 de milioane de lei, o creștere esențială în comparație cu perioadele precedente.

Chiar dacă au fost mai multe crize, în premieră, în suburbii au fost construite și extinse grădinițe și școli, au fost deschise centre unde se promovează îmbătrânirea activă, au fost relansate și deschise noi rute de transport public municipal, finanțate și cofinanțate proiectele de construcție și extindere a rețelelor de apă și canalizare, de reparație și construcție a drumurilor și iluminatului public stradal, de reabilitare termică a instituțiilor sociale, de reparație a centrelor de sănătate, a caselor de cultură, infrastructură sportivă, de recreere și agrement.

Necesitățile și proiectele de finanțare au fost stabilite, fără excepție, în dialog cu populația și administrațiile publice locale de nivelul I, indiferent de preferințele politice.

APL Chișinău rămâne deschisă în continuare spre colaborare și comunicare, pentru a dezvolta o guvernare locală de succes, în beneficiul tuturor cetățenilor.