Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elevii de la IP LT „Liviu Deleanu” au revenit la ore în sălile de clasă

   276

Primăria Municipiului Chișinău informează că de luni, 22 aprilie 2024, elevii de la IP LT „Liviu Deleanu” au revenit la ore în sălile de clasă.

Timp de 2 săptămâni, autoritățile publice locale, în comun cu administrația școlii, au întreprins un șir de măsuri în vederea asigurării condițiilor sigure în instituție, după înlăturarea consecințelor incendiului din 05 aprilie, a. c.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, la ședința operativă săptămânală, de către Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Potrivit responsabilului, în perioada cât elevii au studiat la distanță, în cadrul liceului au fost executate un șir de acțiuni, în vederea aerisirii tuturor încăperilor, restabilirea cablajului deteriorat pentru energia electrică, curățarea pereților în sălile afectate de ardere, vopsirea și igienizarea spațiilor etc.

E de menționat că în perioada imediat următoare, timp de 2-3 săptămâni, elevii liceului vor fi asigurați cu hrană la pachet, deoarece sala de mese a fost, de asemenea, afectată de incendiu.

Meniul pentru alimentația copiilor a fost aprobat de către Centrul de Sănătate Publică. De asemenea, și în perioada când copiii au studiat online, hrana acestora a fost asigurată la pachet.  

Potrivit lui A. Pavaloi, autoritățile vor aduce în ordine cât mai curând toate spațiile, astfel încât siguranța alimentară a copiilor și procesul de studii să fie la cel mai înalt nivel.  

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat responsabililor de la Direcție educație, tineret și sport, ca la revenirea elevilor de la Liceul „L. Deleanu” la lecții în sălile de clasă, să asigure securizarea spațiilor afectate de incendiu.

Potrivit estimărilor experților, suma necesară pentru înlăturarea pagubelor incendiului din 5 aprilie este de cca 1 milion de lei.

Suma respectivă va fi solicitată de la agentul economic care a efectuat lucrări la fața locului în timpul producerii incendiului, iar în caz de refuz, se va intenta un proces de judecată, pentru recuperarea pagubelor suportate.