Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elaborarea studiului privind organizarea circulației rutiere în zona centrală a capitalei

   1955

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada următoare va fi elaborat studiul privind organizarea circulației rutiere în zona centrală a capitalei. Acesta va permite municipalității să identifice cele mai bune soluții de fluidizare a traficului rutier, precum și identificarea zonelor pentru amenajarea parcajelor auto. 

Astfel, în baza unei licitații desfășurate în acest sens, a fost semnat contractul între Direcția generală transport public și căi de comunicație (DGTPCC) și compania UNIVERSINJ pentru elaborarea studiului.

Activitățile de planificare pentru implementarea proiectului au fost discutate în cadrul unei ședințe convocate de Primarul General, Ion Ceban, cu participarea viceprimarilor de ramură și a responsabililor subdiviziunilor municipale de profil.

Potrivit specialiștilor din cadrul DGTPCC urmează etapa demarcării benzilor dedicate pentru transportul public și delimitarea locurilor de parcaje. 

În context, edilul capitalei a menționat că până la începerea lucrărilor de amenajare serviciile municipale sunt responsabile de realizarea transparentă a tuturor activităților în baza studiului astfel încât noul document, care va fi elaborat să permite dezvoltarea ulterioară și implementarea proiectului de amenajare a parcărilor în Chișinău. 

Elaborarea studiului va fi în trei etape, timp de aproximativ 3 luni de zile.