Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Drumul spre gunoiştea din Ţânţăreni a fost deblocat

   2932

Drumul de acces spre gunoiştea din Ţânţăreni a fost deblocat, iar Regia „Autosalubritate” va evacua în continuare gunoiul din Chişinău la poligonul de stocare a deşeurilor din această localitate. La această înţelegere s-a ajuns în urma unei întrevederi pe care primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut-o astăzi cu locuitorii satului Ţânţăreni, raionul Anenii Noi.  (Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=3kRuskuN9XU&feature=channel_page)
În urma discuţiilor avute cu protestatarii, locuitorii satului Ţânţăreni au decis să deblocheze accesul spre gunoişte pentru 3 zile. Totodată, ei îşi menţin revendicările înaintate anterior Guvernului R. Moldova. De asemenea, părţile au identificat mai multe soluţii pentru depăşirea situaţiei. În acest sens, Primăria municipiului Chişinău a anunţat că va contribui la construcţia apeductului, a turnului de apă şi a fântânii arteziene în satul Ţănţăreni. Municipalitatea va mai aloca satului Ţânţăreni surse financiare, echivalentul impozitului funciar pentru terenul ocupat de gunoişte, pentru perioada anilor 1991 – 2007, iar persoanele care acuză că au avut de suferit de pe urma gunoiştii, vor primi asistenţă medicală. În acelaşi timp, se va face încă un control asupra stării apei din localitate. 
Mâine, la ora 10.00, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă va avea încă o întrevedere cu protestatarii de la Ţânţăreni, în sala rotundă a Primăriei Chişinău. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău