Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Discuții publice privind MENIUL - MODEL unic pentru copiii din instituţiile de educaţie timpurie

   2161

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău organizează discuții publice privind MENIUL - MODEL unic pentru copiii din instituţiile de educaţie timpurie (3-7ani), cu regim de activitate de 9,5 - 10 ore din capitală, pentru anul 2020 - 2021 (sezon vară - toamnă).

Evenimentul va avea loc joi, 20 mai 2021, începând cu ora 16:00, în Sala de Ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară 43.

Inițiativa are drept scop asigurarea unei alimentații de calitate și o dezvoltare armonioasă a copiilor din instituțiile de educație preșcolară din municipiu Chișinău.

La discuții publice sunt invitați consilieri municipali, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică; ai Centrului de Sănătate Publică; ai Agenției de Achiziții Publice, ai Asociației Obștești Părinți Solidari, specialiști din domeniul alimentației publice, sectorul asociativ, manageri de grădinițe, părinți etc.  

Termenul prevăzut pentru desfășurarea evenimentului este de cca 2 ore.

Luările de cuvânt pentru fiecare dintre participanți sunt stabilite de până la 5 minute și se vor referi strict la subiectul abordat.

Reamintim că, documentul inițial a fost întocmit de către un grup de lucru, în componența căruia au fost incluși conducătorii instituțiilor educaționale, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică. În sprijinul instituțiilor de educație timpurie au venit cu recomandări specialiști nutriţioniști, reprezentanți ai ANSP și CSP, societatea civilă etc., în baza apelului public lansat de municipalitate.

MENIUL-MODEL unic se întocmeşte de 2 ori pe an pentru perioada iarnă - primăvară şi vară-toamnă în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de către Ministerul Sănătăţii prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 și nr. 910 din 02.10.2020.