Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Deschiderea aleii pietonale din bd. Grigore Vieru, după reabilitare și modernizare

   1975

Primăria municipiului Chișinău informează că marți a fost deschisă, după reabilitare și modernizare, aleea pietonală din bd. Grigore Vieru.

Lucrările de reparații s-au desfășurat pe parcursul anului curent, lunile septembrie-decembrie și au constat în reabilitarea iluminatului public, instalarea sistemului de irigare și a camerelor de supraveghere video, înlocuirea asfaltului uzat cu pavaj, reabilitarea spațiilor verzi și a cișmelelor. De asemenea, a fost reparat gardul de fontă pe ambele sensuri de circulație și a fost instalat mobilier urban.

În cea de-a treia etapă de reabilitare a obiectivului, pe segmentul strada pietonală E. Doga-str. Ierusalim, a participat cu finanțare și Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA), grația căreia în pavajul aleii au fost amenajate elemente ale covorului tradițional moldovenesc.

Prezent la evenimentul de inaugurare a aleii nou-renovate, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că acest proiect este un frumos exemplu de colaborare dintre autoritățile publice locale, agenți economici (MAIB) și partenerii de dezvoltare, TIKA. Edilul și-a exprimat speranța că acest spațiu va deveni o nouă atracție pentru locuitorii orașului, dar și pentru turiști, fiind amplasat chiar în inima capitalei.