Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Declaraţie privind acţiunile de prevenire şi combatere a corupţiei în administraţia publică locală a municipiului Chişinău

   1628

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a discuţiilor privind colaborarea conducerii Primăriei municipiului Chişinău cu organele de forţă ale statului pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică locală a municipiului Chişinău, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

Acţiunile anticorupţie din ultima perioadă, desfăşurate în cadrul APL, au la bază colaborarea iniţiată acum câţiva ani de Primăria municipiului Chişinău cu structurile de forţă ale statului, inclusiv Centrul Naţional Anticorupţie. 

Respectivele acţiuni anticorupţie au loc cu sau fără sesizări oficiale din partea Primăriei municipiului Chişinău, dar, în mod constant, în baza unui schimb de informaţii operative, cu asigurarea accesului la materiale sau persoane, fapt ce permite acumularea probelor şi derularea cu succes a activităţilor de combatere a corupţiei.

Colaborarea între instituţii este bazată pe discreţie, iar purtătorii de cuvânt a instituţiilor necunoscând o bună parte din aceste aspecte. Nimeni nu este în căutarea de lauri sau medalii. Un singur lucru ne dorim sigur, şi anume continuarea acţiunilor anticorupţie, până la eradicarea fenomenului!

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău