Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Decernarea premiilor municipale de merit, ediția 2021

   1275

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi au fost decernate premiile municipale de merit, pentru încurajarea elevilor, sportivilor și persoanelor în etate, ediția 2021. La eveniment a fost prezent Primarul General, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, reprezentanți ai Direcției Educație, ai Direcției Cultură și consilieri municipali.

Primarul General a mulțumit laureaților Concursului pentru încredere în sine și curaj, care le oferă posibilitatea să se afirme de la o vârstă fragedă. De asemenea, edilul a mulțumit profesorilor care au îndrumat copiii să-și testeze posibilitățile și talentul, care le vor fi de folos pe viitor, la alegerea drumului în viață. „Primăria municipiului Chișinău este interesată de creșterea performanței educaționale a elevilor noștri, care, odată atinsă, este firesc să fie recompensată. Ne asumăm angajamentul să susținem și în continuare valorile din domeniul educației și culturii", a mai declarat Ion Ceban.

Concursul municipal „Premiul de merit pentru încurajarea elevilor, sportivilor și a persoanelor în etate" este un eveniment anual tradițional, desfășurat de Direcția generală educație, tineret și sport, în colaborare cu Direcția Cultură, sub egida Primăriei Chișinău, pentru cei care au obținut rezultate excelente la învățătură și performanțe excepționale la competițiile municipale, naționale și internaționale la diverse discipline școlare, precum și în domeniul artelor și sportului, în anul de studii 2020-2021 și persoanelor în etate care au avut contribuții substanțiale la dezvoltarea și promovarea valorilor educaționale, științifice și culturale, conform rigorilor stabilite de Comisia municipală de evaluare a dosarelor.

În anul curent, laureați ai premiilor municipale de merit au devenit 126 persoane, inclusiv elevi din instituțiile de învățământ secundar general și din școlile de artă, sportivi, precum și 16 veterani ai muncii - compozitori, instrumentiști, muzicologi, scriitori, artiști plastici, actori etc.

Premiile municipale de merit sunt acordate din anul 2006. Valoarea premiului în anul curent constituie 1500 lei.