Pagina oficială a Municipiului Chișinău

De Paşti, Primăria va acorda pachete sociale pensionarilor din Chişinău

   2154

Pensionarii cu venituri mici din municipiul Chişinău vor primi către Sfintele Sărbători de Paşti pachete sociale din partea Primăriei Chişinău. O propunere în acest sens a făcut astăzi primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Prin acest gest autorităţile municipale vor să-i asigure pe toţi cetăţenii cu masa de Paşti. Dorin Chirtoacă a solicitat viceprimarului de Chişinău Mihai Furtună, de comun cu Direcţia Comerţ şi ÎM „Piaţa Centrală" propuneri privind procedurile de achiziţie, cât şi varietatea produselor incluse în pachetul pentru pensionari.

Primarul capitalei a propus ca pachetul să conţină o pască, un pui, un litru de ulei, câte un kg de zahăr, orez şi alte produse făinoase. Dorin Chirtoacă a subliniat că achiziţionarea produselor angro poate reduce preţurile la produse, astfel ca pachetul pentru bătrâni să fie mai consistent.

Proiectul de decizie privind acordarea pachetelor sociale pentru bătrâni va fi examinat la următoarea şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău. Potrivit datelor Direcţiei generale asistenţă socială, în municipiul Chişinău sunt circa 60 mii de pensionari cu venituri mai mici decât minimul de existenţă.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău