Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Curtea de Apel a amânat examinarea cauzei înaintate de primarul general către CMC

   2511

Examinarea în fond a acţiunii înaintate de primarul general Dorin Chirtoacă către Consiliul municipal Chişinău, prin care se solicită anularea deciziilor nr. 10/3 din 6 iunie 2008 „Cu privire la activitatea şi demiterea preşedintelui CMC Mihai Ghimpu” şi nr. 10/4 din 6 iunie 2008 „Cu privire la alegerea lui Eduard Muşuc în calitate de preşedinte al CMC”, a fost amânată pentru data de 6 august a.c. 
Deşi Curtea de Apel Chişinău a început astăzi examinarea dosarului, audiind părţile în proces, până la urmă instanţa a decis să amâne examinarea cauzei. La începutul şedinţei de judecată, instanţa a dat citire unui demers din partea preşedintelui CMC Eduard Muşuc, prin care se solicita amânarea examinării cauzei. Pe de altă parte, reprezentantul CMC în proces, care are o procură valabilă în acest sens, a depus mărturii şi a susţinut că recunoaşte pretenţiile invocate de reclamant. 
De asemenea, reprezentantul primarului general a înaintat instanţei un demers prin care a solicitat suspendarea executării deciziilor contestate, până la soluţionarea pricinii în fond şi emiterea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Instanţa fără a invoca un motiv justificat, a refuzat să se pronunţe asupra demersului respectiv. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău