Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Constituirea Consiliului Municipal al Elevilor 2022

   1361

Primarul general, Ion Ceban a înmânat joi legitimațiile celor 51 de membri aleși ai Consiliului Municipal al Elevilor, ediția 2022, care vor reprezenta interesele semenilor lor din capitală și suburbii.

Reprezentanții Consiliului Municipal al Elevilor vor merge prin școli și vor discuta ideile, propunerile, problemele întâmpinate de elevi, după care se vor întruni în ședințe și vor veni cu o agendă clară de acțiuni către Direcția Generală Educație Tineret și Sport, dar și către Primăria Chișinău.

Autoritățile municipale și Consiliul Municipal al Elevilor au convenit să desfășoare împreună întruniri lărgite, o dată la 3 luni, pentru a dezbate propunerile venite din partea elevilor.

Edilul capitalei a salutat interesul sporit din partea elevilor, pentru a face parte din Consiliul de profil și insistența tinerilor în a-și apăra drepturile.

De asemenea, Ion Ceban a ținut să precizeze că pentru acest an, municipalitatea a mărit bugetul pentru sectorul de tineret, pentru programe și proiecte destinate acestei categorii de cetățeni.

Mai mult, în acest an Primăria Chișinău își propune crearea centrelor de tineret în fiecare sector al orașului, precum și în suburbii.

Pentru Consiliul Municipal al elevilor 2022 au fost recepționate 99 de dosare ale reprezentanților din 63 de instituții de învățământ secundar, ciclu I și II.

În perioada 27 - 31 ianuarie 2022 au fost desfășurate discuții cu candidații, iar în urma acestora, au fost selectați 51 de consilieri din tot atâtea instituții de învățământ ale capitalei.

Prima ediție de constituire a Consiliului Municipal al Elevilor a avut loc în 2021.