Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conferință de presă susținută de Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban

   925

Mesajul Primarului General, Ion Ceban, după validarea alegerilor locale din 5 noiembrie, curent.

„Astăzi au fost validate alegerile locale generale pentru Municipiul Chișinău. Continuăm să muncim pentru dezvoltarea Capitalei, la fel cum am făcut-o în toți cei 4 ani de mandat. Este, probabil, cea mai lungă perioadă de validare a alegerilor și sper că a fost din cauza situațiilor tehnice și nu cu alt scop. Vreau să cred, totuși, în corectitudinea procesului. Pe marginea diferitor atacuri și anti-campanii, utilizarea resurselor administrative, urmează să se expună experții, misiunile de observare și specialiștii în domeniul juridic, care au notat toate abaterile și le-au transmis organelor competente”, a declarat Ion Ceban.

Primarul ales al capitalei a adus mulțumiri tuturor locuitorilor pentru susținerea acordată, menționând despre responsabilitatea pe care o are, în contextul în care este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când alegerile locale generale din Chișinău sunt câștigate din primul tur de către un candidat.

Edilul a declarat că va continua să realizăm proiectele începute împreună cu locuitorii Chișinăului și ai suburbiilor. „Începând de astăzi voi iniția discuții cu reprezentanții tuturor partidelor care au acces în Consiliul Municipal. Nu se referă la alianțe, vorbesc despre constructivitate în CMC - pentru oraș, suburbii și locuitori, pentru obiectivele care au fost trasate. Vom discuta cu reprezentanții partidelor în incinta Primăriei sau voi merge la fiecare separat.

Așa cum am anunțat anterior, suntem gata să realizăm 60% din programele electorale ale PAS și PSRM, dar și să implementăm proiecte propuse și de celelalte formațiuni. Intenția mea este să avem ședințe constructive, obiective și fără populism în CMC, deoarece avem de muncit în următorii 4 ani, iar locuitorii așteaptă rezultate. În continuare, după discuții, cel mai probabil, prima ședință a noii componențe CMC va fi întrunită la începutul lunii decembrie”, a menționat Ion Ceban.