Complexul educațional Gimnaziul – Grădiniță „STEAM” – un proiect municipal de reconceptualizare a sistemului educațional

   813

Primăria Municipiului Chișinău informează că Gimnaziul - Internat nr. 3 a fost reorganizat în Complexul Educațional „STEAM”, proces care a inclus reparația blocurilor, instituția fiind inclusă și în programul de „Eficiență energetică și reabilitare termică a clădirilor”, lansat de APL Chișinău în anul 2021.

Pentru lucrările de reparație a blocurilor A și B, a blocului alimentar, a celor 6 blocuri sanitare, a gardului și pentru eficientizarea energetică a edificiului central, inclusiv dotarea sălilor de clasă și a blocului alimentar, Primăria Municipiului Chișinău a investit cca 26 de milioane de lei.

De asemenea, instituția a beneficiat de un proiect privind dotarea laboratorului de fizică, în sumă de 30 000 de dolari, din partea organizației UN Women Moldova.

Instituția a căpătat un suflu nou prin reorganizarea spațiilor de învățare într-un stil modern, prietenos, cu dotări pentru laboratoare și săli de curs.

Astfel, pentru copiii din Capitală va fi deschisă o instituție publică de învățământ (atât pentru grădiniță, cât și pentru școală), cu o capacitate de 1000 de locuri.

Următoarea etapă a Proiectului prevede reabilitarea blocului de grădiniță din cadrul Complexului Educațional STEAM, amplasat pe strada Gh. Cașu 33, cu o capacitate de 300 de locuri.

Începând cu anul 2023, Complexul Educațional Gimnaziul - Grădiniță „STEAM” a devenit parte componentă a sistemului municipal de învățământ.