Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comercializarea berii pe teritoriul municipiului Chişinău

   3357

Dreptul de a comercializa bere pe teritoriul municipiului Chişinău îl au doar agenţiii economici care deţin licenţă şi/sau autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie sanitară respectivă. Aceste prevederi au fost aprobate printr-o decizie a Consiliului Municipal Chişinău, din 10 octombrie 2013.

Potrivit deciziei CMC nr. 8/16 din 10.10.2013, „Cu privire la comercializarea berii pe teritoriul municipiului Chişinău", în şcoli, instituţii medicale, preşcolare şi alte instituţii de profil educaţional, în cămine pentru elevi şi studenţi, la întreprinderile de producere, în locaşurile de cult şi la şantierele de construcţii sau reparaţii, comercializarea berii cu amănuntul este interzisă. De asemenea, nu se permite vânzarea berii către minori.

Totodată, agenţii economici care comercializează respectivul produs, vor avea indicat în autorizaţia de funcţionare a unităţii comerciale, în sortimentul produselor permise pentru comercializare şi cuvântul „bere".

Autoritatea municipală care deţine evidenţa agenţiolor economici care comerciaizează bere angro şi /sau cu amănuntul este Direcţia generală Comerţ, Alimentaţie Publică şi Prestări Servicii.

Primăriile oraşelor, satelor (comunelor) urmează să stabilească raza de interzicere a comercializării cu amănuntul a berii pentru instituţiile de învăţământ, cele medicale, preşcolare şi alte istituţii cu profil educaţional.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău