Cofinanțarea proiectelor depuse de cetățeni prin intermediul Programului Buget Civil, ediția 2021

   2466

Primăria municipiului Chișinău informează că proiectele depuse de cetățeni pentru implementare prin intermediul inițiativei Buget Civil 2021 vor necesita o cofinanțare din partea autorilor (persoane/echipe).

Astfel, contribuția din partea persoanelor fizice va constitui 1% din valoarea totală a proiectului înaintat (sub orice formă de contribuție). Totodată, pentru persoanele juridice, contribuția proprie va fi de 20% din costul proiectului înaintat, care se va realiza prin atragerea de resurse financiare, prin acțiuni de crowdfunding, mediul privat de afaceri, contribuții financiare proprii sau prin alte forme. De cealaltă parte, APL Chișinău va contribui cu restul sumei din valoarea totală a proiectului, finanțarea fiind nerambursabilă.

Suma totală disponibilă pentru Bugetarea participativă în anul 2021 este de 3 milioane de lei. Finanțarea acordată de municipalitate este prevăzută pentru două categorii: proiecte mici - care se vor încadra în suma de 50-100 mii lei și proiecte mari - cu un cost de implementare între 100 mii și 300 mii lei.

Amintim că în perioada 1-28 februarie, a.c., cetățenii capitalei pot depune idei de proiecte în vederea îmbunătățirii cartierelor lor și dezvoltarea infrastructurii urbane. Ulterior, proiectele înaintate vor fi evaluate, supuse votului și finanțate prin Programul „Buget Civil", ediția 2021.

Cerere de confirmare privind cofinanțarea proiectului by Primăria Chișinău on Scribd