Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul relansează relaţiile cu oraşele francofone

   2169

Secretarul permanent al Asociaţiei Internaţionale a Primarilor Francofoni, Olivier Chambard, aflat pentru prima dată la Chişinău, într-o vizită de documentare, a avut o întrevedere cu primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, alături de şefii administraţiei locale.


 



Olivier Chambard a declarat că se află la Chişinău pentru a relansa relaţiile dintre oraşele francofone: «În 12 ani de când Chişinăul este membru AIMF, nu a fost organizată nicio acţiune comună, cu excepţia unei donaţii de carte. Pentru a putea implementa ceva concret, trebuie ca primarii să ne propună proiecte, de la instruirea funcţionarilor până la gestionarea deşeurilor, alimentarea cu apă, etc. Chişinăul este deja o prioritate, întrucât a lipsit 12 ani de la iniţiativele asociaţiei».


 



Primarul Dorin Chirtoacă i-a mulţumit secretarului permanent AIMF pentru iniţiativă şi recomandările prezentate administraţiei Chişinăului: «Este o etapă care dovedeşte conceptul învechit al activităţii capitalei. Vom fi bucuroşi să începem colaborarea cu AIMF încă din acest an».


 


Asociaţia Internatională a Primarilor Francofoni a fost creată în 1979, la iniţiativa fostului primar de Paris, Jacques Chirac, primul preşedinte al asociaţiei. Principalele domenii de interes sunt: schimbul de informaţii şi experienţa în domeniul administraţiei municipale, pregătirea profesională a personalului municipal, asistenţa şi programe pentru transportul urban, circulaţie, mediu înconjurător, urbanism, problemele tineretului. AIMF reuneşte 200 de oraşe din 46 de ţări ale lumii. Chişinăul a aderat în anul 1996.


 


Direcţia relaţii publice,


Primăria mun. Chişinău