Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăuianca Silvia Goncear a câştigat trofeul „Crizantema de Aur - 2008”, Târgovişte

   2754

Interpreta din Chişinău Silvia Goncear a câştigat Marele Premiu al Festivalului „Crizantema de Aur”, ediţia a 41-a, desfăşurată între 29 octombrie – 1 noiembrie la Târgovişte, România. La actuala ediţie a festivalului au participat 18 concurenţi.
Silvia Goncear a interpretat romanţele „Şi în chioşc fanfara cânta” şi „Linişte, dorm violetele”. Interpreta a menţionat că Marele Premiu a fost o surpriză plăcută şi multaşteptată. „Acest trofeu îl dedic Orchestrei “Folclor” la cea de-a 40 aniversare şi dirijorului Petre Neamţu, care a pregătit orchestraţiile pentru piesele cântate în concurs”, a spus Silvia Goncear. 
Tot la Târgovişte a avut loc şi lansarea CD-ului Silviei Goncear „Romanţe, crizanteme”. Acest album a fost editat la “Electrecord” în 2008 şi la fel a fost înregistrat cu Orchestra “Folclor”.
Până acum, Silvia Goncear a adunat un întreg buchet de “crizanteme”, ea fiind deţinătoarea Marelui Premiu al Festivalului „Crizantema de Argint – 2007” (Chişinău);  Premiul Primăriei municipiului Târgovişte “Octav Enigărescu”, în cadrul Festivalului „Crizantema de Aur – 2007” (Târgovişte) şi marele Premiu al Festivalului „Crizantema de Aur – 2008”.
La Chişinău , Silvia Goncear este conducător artistic al ansamblului de bărbaţi “Trifoiaş”, care interpretează muzică populară, cântece haiduceşti, de cătănie şi colinde.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău