Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost, plasat în carantină

   2172

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str-la Haltei, 2 a fost pus în carantină, după înregistrarea unui caz confirmat de COVID, printre beneficiarii instituției. Informații în acest sens a prezentat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit Direcției asistență socială și sănătate, o persoană aflată în izolatorul Centrului de găzduire a fost depistată, noaptea trecută, cu simptome specifice coronavirusului, astfel că a fost transportată la Centrul de triere COVID-19, unde a fost confirmat diagnosticul.

Totodată, persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă, precum și lucrătorii medicali din cadrul Centrului de găzduire, vor fi testați la coronavirus.

În context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat luarea tuturor măsurilor ce se impun în asemenea situații, pentru a stopa răspândirea infecției COVID în cadrul Centrului de găzduire a persoanelor fără domiciliu stabil.   

În prezent, în cadrul instituției sunt plasate 56 de persoane fără domiciliu.