Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autoritățile municipale continuă să evacueze gheretele amplasate ilegal

   2118

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale continuă lucrările privind demontarea şi evacuarea gheretelor, a panourilor publicitare şi a garajelor instalate ilegal în capitală. Potrivit informațiilor prezentate de pretorii de sector, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost evacuate 14 gherete şi 37 de fundaţii rămase în urma evacuării acestora.

Totodată, în perioada de referință, au fost demontate 70 de panouri şi dispozitive publicitare de pe străzile din capitală şi evacuate circa 80 de garduri şi îngrădiri de diferite dimensiuni.

Serviciile municipale sunt preocupate în continuare de evacuarea obiectivelor amplasate ilegal pe spațiile publice din oraş, inclusiv a maşinilor abandonate pe străzile capitalei. Doar în sectorul Râşcani au fost identificate 42 de unităţi de transport care urmează să fie evacuate.

Viceprimarul Victor Chironda a menţionat în cadrul şedinţei operative, că noua concepție de amplasare a unităţilor comerciale şi a panourilor publicitare pe teritoriul urbei este în proces de elaborare, astfel că municipalitatea va avea o nouă politică în domeniu, iar situația pe acest segment va fi reglementată.