Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aplicarea marcajului rutier pe străzile capitalei

   1329

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil au executat în perioada mai - septembrie 2021, lucrări de aplicare a marcajelor rutiere pe o suprafață totală de 87 355 m².

Astfel, pe o suprafață de 1500 m² a fost aplicat marcajul de culoare galbenă, utilizat  la delimitarea benzilor dedicate pentru deplasarea transportului public, precum și a stațiilor de așteptare. Acestea au fost trasate pe bd. Gr. Vieru - str. Mitropolit Bănulescu - Bodoni şi str. Al. Puşkin.

Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, având inscripţia „BUS" (1.17.1), inscripția „BUS" (1.23) și simbolul „bicicletă" (6.6.8), care permite circulația cicliștilor pe bandă.

Totodată, reprezentanții municipalității definitivează schițele de proiect pentru aplicarea benzilor dedicate deplasării transportului public pe alte trei coridoare, selectate ca fiind prioritare, care vor face legătură între mai multe sectoare ale capitalei:

  • Calea Ieșilor - bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt - bd. Dacia;
  • str. Alba Iulia - str. Ion Creangă - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - bd. Dacia;
  • bd. Mircea cel Bătrân - str. Bogdan Voievod - bd. Renașterii Naționale - bd. Grigore Vieru - str. Alexei Mateevici și retur până la bd. Renașterii Naționale.

Benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare. iar pe aceste benzi se vor deplasa și bicicliștii. Prin acest proiect municipalitatea își propune să ofere transport public de calitate și condiții rapide de deplasare cu troleibuzele și autobuzele.