Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • ...
  • /
  • Arhivă consultări publice
  • /
  • Consultări publice
  • /
  • ANUNŢ despre organizarea consultării publice a Regulamentului privind implementarea Programului de finanțare prin concurs a activităților educaționale pe bază de proiect în instituțiile prestatoare de servicii educaționale din municipiul Ch...

ANUNŢ despre organizarea consultării publice a Regulamentului privind implementarea Programului de finanțare prin concurs a activităților educaționale pe bază de proiect în instituțiile prestatoare de servicii educaționale din municipiul Chișinău

   2227

ANUNŢ

despre organizarea consultării publice a Regulamentului privind implementarea Programului de finanțare prin concurs a activităților educaționale pe bază de proiect în instituțiile prestatoare de servicii educaționale din municipiul Chișinău

 

Primăria municipiului Chişinău, Direcția generală educație, tineret și sport iniţiază, începând cu data de 11 Martie 2020, consultarea publică a Regulamentului privind implementarea Programului de finanțare prin concurs a activităților educaționale pe bază de proiect în instituțiile prestatoare de servicii educaționale din Municipiul Chișinău.

Scopul proiectului este de a stabili un cadru normativ inovativ de finanțare a proiectelor educaționale în municipiul Chișinău în baza relațiilor cu mediul privat și non-guvernamental inspirat din practicele guvernării de rețea.

 Necesitatea elaborării şi adoptării regulamentului este motivată de intenţia municipalității de a dezvolta servicii educaționale inovative, în concordanță cu necesitățile curente ale sistemului educațional. Prevederile de bază ale proiectului sunt: lansarea concursului de proiecte din partea instituțiilor prestatoare de servicii educaționale din municipiul Chișinău și identificarea partenerilor finanțatori.

Beneficiarii proiectului sunt instituțiile prestatoare de servicii educaționale din municipiul Chișinău: biblioteci, centre comunitare, instituții de învățământ etc.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării regulamentului supus consultării publice sunt implementarea unui set de proiecte ce vin să îmbunătățească și să dezvolte procesul educațional la nivelul municipiului Chișinău.

Impactul estimat al regulamentului este de a avea cel puțin trei proiecte implementate la nivel de oraș.

Regulamentul este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare: Codul Educației nr.152/2014 și Legea privind statutul mun. Chișinău.

Recomandările pe marginea proiectului supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 1 aprilie 2020, pe adresa electronică: olea.mitu@gmail.com, telefon: 022 235 380, persoana de contact Olga Mîţu, jursitconsult DGETS, pe adresa electronică: adrian.plesca.pmc@gmail.com, telefon 078626407, persoana de contact Adrian Pleşca, PMC, sau pe adresele: Mitropolit Dosoftei, 99/, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83.

Proiectul Regulamentului privind  „Programul de finanțare prin concurs a activităților educaționale pe bază de proiect în instituțiile prestatoare de servicii educațional din Municipiul Chișinău" şi nota informativă sunt disponibile pe pagina web oficială  a Primăriei Municipiului Chișinău (chisinau.md) şi DGETS (chisinauedu.md) sau la sediul Primăriei Municipiului Chișinău situat pe adresa  Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83.