Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Anchetă pe marginea cazului de deces a copilului în Spitalul „V. Ignatenco”

   3681

Primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat iniţierea unei anchete detaliate pe cazul decesului copilului de 3 ani, care a murit săptămâna trecută de pneunomie în unul din spitalele din Chişinău, iar părinţii acuză medicii de neglijenţă.

Potrivit Luminiţei Suveică, şef al Direcţiei Sănătate a Primăriei, fetiţa a fost internată în stare foarte gravă la spitalul municipal „V. Ignatenco". Anterior însă medicii de la Spitalul de Urgenţă i-au acordat copilului asistenţă la domiciliu, fără a recomanda spitalizarea micuţei.

În context, Dorin Chirtoacă a calificat inadecvate acţiunile medicilor, de vreme ce a fost înregistrată solicitarea părinţilor. Edilul capitalei s-a pronunţat pentru intentarea unei cauze penale pe marginea acestui caz, pentru verificarea tuturor circumstanţelor şi identificarea celor care au admis neglijenţa faţă de pacient. Totodată, edilul capitalei a solicitat să fie informat săptămânal asupra evoluţiei anchetei.

De menţionat că organele de drept au deschis deja o anchetă pe cazul copilului decedat la 26 februarie la spitalul „V. Ignatenco".

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău