Ambasadorul Regatului Maroc în România și în Republica Moldova, E.S. Hassan Abouyoub, a efectuat o vizită la Primăria Chișinău

   1200

Ambasadorul Regatului Maroc la București și la Chișinău, E.S. Hassan Abouyoub, a fost primit marți în vizită la Primăria Municipiului Chișinău de către viceprimarii Ilie Ceban și Olga Ursu.

Dialogul dintre părți s-a axat pe experiența municipiului Chișinău în gestionarea crizelor: pandemică, a refugiaților și cea energetică. În context, diplomatul marocan a ținut să mulțumească reprezentanților municipali pentru gestionarea crizei refugiaților ucraineni și în special cetățenilor din Maroc.  

De asemenea, au fost abordate subiecte privind Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău, experiența orașului în gestionarea proiectelor cu finanțare europeană, proiectele curente de infrastructură, problemele cu care se confruntă municipalitatea, organizarea Forumului Economic Municipal etc.

În altă ordine de idei, Ambasadorul Regatului Maroc a enunțat interesul pentru colaborarea dintre cele două capitale: Chișinău și Rabat, eventualitatea semnării unui acord de cooperare și a unei foi de parcurs.

De asemenea, ar putea fi realizate proiecte comune pe domeniile: eficiența energetică, zona verde, infrastructură și turism.