Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activarea unei secții COVID-19 la Spitalul Municipal de Ftiziopeumologie

   604

Primăria Municipiului Chișinău informează că de luni, 26 decembrie 2023 va fi activată o secție COVID-19 pentru tratarea pacienților, în cadrul Spitalului Municipal de Ftiziopneumologie.

Măsura a fost necesară în condițiile când Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” a ajuns la capacitate maximă în cele 2 secții cu profil COVID. Mai mult, pe parcursul săptămânii precedente s-a atestat o creștere a numărului de îmbolnăviri, în special cazuri de gravitate medie și mare.

Informații în acest sens au fost prezentate de Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

În altă ordine de idei, responsabilul DGAMS a informat despre o creștere a cazurilor de viroze cu circa 50%, în special la copii, iar cazurile de pneumonii în rândul minorilor sunt în creștere cu 18%.

Vladimir Bolocan a mai spus că în municipiul Chișinău mai este disponibil vaccinul antigripal, inclusiv la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, dar și în toate Asociațiile Medicale Teritoriale din municipiul Chișinău. Astfel, responsabilul  a îndemnat cetățenii să se imunizeze, pentru a evita îmbolnăvirile sau pentru a trece printr-o formă mai ușoară a bolii.