Remis spre consultare publică

Consultarea publică a Programului Municipal „Alături de diasporă”

Data publicării: 23.03.2023 08:00

Primăria municipiului Chișinău organizează, începând cu data de 23 martie 2023, consultarea publică a Programului municipal „Alături de diasporă”.

Scopul proiectului este dezvoltarea un cadru sustenabil și comprehensiv de suport și informare din partea Primăriei mun. Chișinău pentru diaspora moldovenească, inclusiv oferirea oportunității de valorificarea unor facilități municipale în curs de derulare.

Necesitatea elaborării şi adoptării Programului prenotat derivă din prioritățile de bază ale Primăriei municipiului Chișinău de stimulare a interacțiunii și cooperării între administrația publica locală și diasporă.

Prevederile de bază ale proiectului

  • infrastructură de comunicare și informare a diasporei
  • accesul diasporei la facilitățile municipal
  • întrevederi și evenimente cu diaspora

Beneficiarii proiectului de decizie sunt cetățenii Republicii Moldova care au emigrat peste hotare.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt:

  • Infrastructură dezvoltată de comunicare și informare a diasporei pe subiecte necesare acesteia;
  • Drepturile diasporei asigurate de a utiliza facilitățile oferite de municipalitate, inclusiv accesul la alte programe municipale;
  • mobilizarea, valorificarea și recunoașterea potențialului uman și intelectual al diasporei în promovarea politicilor socio-economice ale Primăriei în Chișinău;
  • implicarea directă și indirectă a diasporei în dezvoltarea economică a Chișinăului și la promovarea culturii și tradițiilor moldovenești peste hotare.

Recomandările pe marginea Programului municipal supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 13 aprilie 2023, pe adresa dl Mihai Cebotar pe adresa electronică: dri@pmc.md sau pe adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 83.

Nota Informativă

Programul municipal „Alături de Diaspora”

 

 

 

Date persoana de contact
Nume, prenume: Cebotar Mihai
Subdiviziunea: Directia relaţii externe
Funcția: Șef de secție
Email: dri@pmc.md