• Prima
  • /
  • Procesul decizional
  • /
  • ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie „ Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și efectivului limită de personal al acestuia”
Remis spre consultare publică

ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie „ Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și efectivului limită de personal al acestuia”

Data publicării: 24.11.2023 08:00

 

Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău organizează, începând cu data 24.11.2023, consultarea publică a proiectului de decizie ,,Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și efectivului limită de personal al acestuia”.

Scopul proiectului: constă în asigurarea consolidării și fortificării capacităților instituționale și operaționale de promovare a dezvoltării culturii și valorificării patrimoniului cultural al municipiului Chișinău.

Prevederile de bază ale proiectului: sunt aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și efectivului limită de personal al acestuia

Beneficiarii proiectului de decizie: sunt locuitorii mun. Chișinău.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt: asigurarea transparenței în procesul decizional.

Impactul estimat al proiectului de decizie: Regulamentul și efectivul limită de personal aprobat vor avea un impact semnificativ la organizarea vieții culturale a populației rezidente și nerezidente a municipiului Chișinău, protejarea și promovarea valorilor patrimoniului cultural, furnizarea de servicii culturale. Proiectul va oferi comunității programe prin care să asigure o largă ofertă culturală, răspunzând nevoilor de informare, cercetare și valorificare a tuturor formelor de materializare a creației per general și a creației personalităților Ion și Doina Aldea-Teodorovici, în special.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu următoarele prevederi legale: Legea culturii nr. 413/1999, Legea muzeelor nr. 262/2017, Legea nr. 21/2013 cu privire la oamenii de creaţie şi la uniunile de creaţie, Legea nr. 58/2012 privind protejarea patrimoniului cultural imaterial, Legea nr. 1421/2002 cu privire la teatre, circuri şi organizaţii concertistice, art. 6 alin. (1) și alin. (2) pct. 1 lit. a) și c) din Legea nr. 136/2016 privind statutul municipiului Chișinău, art. 14 alin. (2) lit. l) și v) din Legea nr. 436/2006 privind administrația publică locală.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate, până pe data de 07.12.2023, la adresa electronică: pruteanu.alexandru.ion@gmail.com sau pe adresa: mun. Chișinău, str. București, 68, et. 6, bir. 609. Persoana responsabilă de recepţionarea recomandărilor este Pruteanu Alexandru, tel. de contact (022) 242 278.

Proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și efectivului limită de personal al acestuia” şi materialele aferente sunt disponibile pe pagina web oficială  www.chisinau.md, ataşat la anunţ, şi/sau la sediul Direcției generale cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău, situat pe adresa  București, 68, et. 6.

Fișiere anexate:

  • Proiectul de decizie.
  • Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”.
  • Efectivul limită de personal al Centrului de cultură și artă „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”.
  • Nota informativă.
Date persoana de contact
Nume, prenume: Pruteanu Alexandru
Subdiviziunea: Direcția generală cultură și patrimoniu cultural
Telefon de contact: (022) 242 278
Email: pruteanu.alexandru.ion@gmail.com