Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A fost dat start Programului Municipal „Centrul de Tineret Mobil”, ediția a II-a

   271

 

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți a fost dat Start Programului Municipal „Centrul de Tineret Mobil”, ediția a II-a.

Activitatea presupune ca pe parcursul următoarelor luni, voluntarii și lucrătorii „Centrului de Tineret Mobil” se vor deplasa cu trotinetele și microbuzul disponibil, în parcuri, scuaruri și cartiere din sectoarele capitalei, pentru a discuta şi a oferi tinerilor din capitală informații despre activitatea celor 5 Centre Municipale de Tineret.

Prin intermediul acestui Program municipalitatea își propune să informeze tinerii despre posibilitatea de a beneficia de servicii prietenoase și oportunități de dezvoltare prin intermediul celor cinci Centre de Tineret, unde obișnuiesc să vină pentru a comunica, sau să înveţe să-şi petreacă frumos timpul liber.

În acest context, va fi amplasat un punct de informare pe strada pietonală Eugen Doga, unde tinerii interesaţi sunt aşteptaţi să afle din prima sursă despre proiectele şi programele iniţiate de Centrele de Tineret Chişinău.

Prezent la evenimentul de lansare din Piața Marii Adunări Naționale, Primarul General, Ion Ceban, i-a îndemnat pe tinerii voluntari participanți să se implice pentru a schimba lucrurile spre bine în capitală.  

„Interesul tinerilor implicați în diverse activități pe care le desfășoară municipalitatea denotă faptul că direcția de schimbare este una corectă pentru capitală. Iar APL Chișinău a venit în întâmpinarea tinerilor creând condiții excelente în cele 5 centre din sectoarele capitalei, unde aceștia se adună, discută, fac schimb de opinii și experiență”, a declarat edilul capitalei.

E de menționat că, la prima ediție a Programului „Centrul de Tineret Mobil”, lansată în 2023, s-a reușit informarea a peste 20.000 de tineri. În 2024, APL Chișinău, planifică ca numărul adolescenților care vor beneficia de aceste oportunități să depășească cifra de 30.000.