16 autobuze de mare capacitate vor fi introduse pe rutele municipale de transport public

   1279

Primăria Municipiului Chișinău informează că săptămâna curentă Parcul Urban de Autobuze va fi completat cu 16 autobuze moderne de mare capacitate.

Unitățile de transport articulat de model Solaris Urbino achiziționate recent sunt cu parcurs, dispun de 143 locuri și vor fi introduse pe liniile de transport urban și suburban.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, 21 august, curent, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Potrivit edilului autoritățile municipale analizează cererile locuitorilor Municipiului Chișinău pentru a suplini rutele problematice cu unități de transport, reieșind din specificul acestor autobuze, de mare capacitate, care necesită și infrastructura adaptată (parcaje, zona de virare, etc.).

Ilie Ceban a solicitat Direcției mobilitate urbană să examineze suplimentar adresele unde este necesitate de a mări capacitatea de transportare, astfel ca până la 1 septembrie, a.c., regia municipală de transport să suplinească numărul de unități.

De asemenea, în perioada următoare alte 10 troleibuze articulate, cu parcurs, achiziționate recent vor suplini parcul regiei municipale de transport electric. Unitățile de model Solaris Urbino 18 vor fi introduse pe cele mai aglomerate rute urbane.

E de menționat că în ultimii ani parcurile municipale de transport public au fost completate cu 174 de autobuze noi și 75 de troleibuze.