Pagina oficială a Municipiului Chișinău

102 troleibuze noi au fost lansate pe străzile din Chişinău

   4055

Primăria municipiului Chişinău, a lansat astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cele 102 troleibuze noi procurate de la uzina „Belkommunmash" din oraşul Minsk, Republica Belarus. În cadrul acestui eveniment, a fost semnată rezoluţia încheierii I etape din cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public din mun. Chişinău"

Achiziţionarea de troleibuze noi pentru capitală a fost posibilă graţie unei colaborări dintre Primăria Municipiului Chişinău cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Investiţii şi Uniunea Europeană. Costul total al proiectului privind achiziţionarea troleibuzelor noi în Chişinău este de 13,7 milioane Euro.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că „un gând, o idee, un vis a devenit o realitate", pentru ca orăşenii să circule plăcut şi in siguranţă, exprimând în acelaşi timp recunoştinţă tuturor colegilor şi partenerilor care s-au implicat în realizarea după 3 ani a acestui proiect european. 

Cea dea II -a etapă din cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public din mun. Chişinău", prevede asamblarea la Chişinău a troleibuzelor, în baza experienţei uzinei „Belkommunmash". Astefl, până în luna iunie 2012, la Chişinău urmează a fi asamblat primul troleibuz, în cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric".

În acest context, joi 13 octombrie, fost semnat acordul între Primăria municipiului Chişinău şi Comitetul Executiv al oraşului Minsk, cu privire la asamblarea la Chişinău a troleibuzelor.

Amintim că iniţiativa asamblării la Chişinău a troleibuzelor, în baza experienţei uzinei „Belkommunmash" SA, a fost lansată în luna martie a anului curent, în cadrul vizitei la Minsk a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Atunci între cele două primării a fost semnat protocolul de intenţie în acest sens.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău