Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea Scuarului din str. Ivan Zaikin

   1106

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă a avut loc inaugurarea după reabilitare a scuarului din str. Ivan Zaikin, din sectorul Râșcani. Spațiul a fost amenajat grație suportului oferit de reprezentanții Comunității Evreiești din Chișinău, în valoare de peste 3 milioane de lei.  

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a mulțumit persoanelor care au contribuit financiar la amenajarea scuarului, apreciind totodată necesitatea implicării tuturor membrilor comunității pentru a face capitala mai verde, mai frumoasă și mai dezvoltată.

Reabilitarea scuarului din str. Ivan Zaikin, intersecție cu str. Sf. Andrei a prevăzut următoarele lucrări: construcția barajului de protecție împotriva denivelărilor, amenajarea aleilor pietonale, inclusiv a unei căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, reabilitarea spațiului verde, instalarea iluminatului stradal, a sistemului de irigare, precum și a sistemului de supraveghere video. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă pentru copii și mobilier urban.

Pe teritoriul aceluiași scuar, toamna trecută, în cadrul campaniei de înverzire lansate de municipalitate, au fost plantați 150 de arbori.