Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea informației cu privire la proprietățile municipale

   1537

Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale a Primăriei municipiului Chişinău, a prezentat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 21 mai, informația actualizată privind proprietățile municipale.  

Astfel, în Registrul patrimoniului municipal sunt incluse clădiri, încăperi și construcții cu destinație locativă și nelocativă gestionate de către subdiviziunile Primăriei Chișinău, dar care sunt înregistrate de către Oficiului Cadastral Teritorial în proporție de doar 22,9 la sută.

Potrivit lui Vladimir Iermicioi, șef interimar al Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale în cadrul procesului de inventariere a proprietăților municipale, în majoritatea cazurilor, sunt admise o serie de abateri procedurale, ce țin de gestionarea și administrarea bunurilor de către subdiviziunile și entitățile economice municipale. Cele mai frecvente încălcări țin de lipsa actelor privind înregistrarea proprietăților municipale, neconcordanța planurilor cadastrale, efectuarea neautorizată și abuzivă a planificării construcțiilor interioare și exterioare ale edificiilor.   

Conform datelor prezentate de entitățile economice municipale, acestea au în gestiune sau proprietate 1595 de imobile nelocative cu o suprafața totală de 1594 673,4 mii m² și 3554 de imobile cu destinație locativă cu o suprafață totală de 6 750 485,9 mii m².

De asemenea, în Registrul patrimoniului municipal sunt incluse 530 străzi, 270 stradele, 131drenaje, 234 obiective ale canalizării pluviale, 18 pasaje pietonale subterane, 9 piețe, 22 bulevarde și viaducte, 198 pavilioane. Valoarea totală a acestor bunuri este de 149 142,0 mii lei.