Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări referitor la cheltuielile efectuate de Direcția generală educație, tineret și sport în anul 2017

   1615

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău aduce la cunoștință că informațiile apărute referitor la cheltuielile DGETS, care au fost făcute publice, au fost prevăzute în limitele bugetului la articolele prestabilite. Acestea nu au fost direcționate în beneficiul angajaților DGETS sau a angajaților din instituțiile de învățământ, ci pentru copii, elevi și tineri din orașul Chișinău și suburbii, implicați în diverse activități, concursuri, competiții sportive, precum și pentru motivarea și stimularea acestora.

De asemenea, menționăm că DGETS a arendat săli precum Î.S. „Palatul Republicii", Centrul de artă și cultură „Ginta Latină", Radison Blu Leogrand (sălile de conferință), deoarece acestea corespund condițiilor și cerințelor tehnice pentru desfășurarea activităților de amploare preconizate de DGETS în scopul aprecierii nivelului de pregătire și promovării rezultatelor copiilor, elevilor și tinerilor dotați și cu rezultate remarcabile.

În acest context, specificăm că și cheltuielile realizate în cadrul taberei „Cireșarii" au fost preconizate în beneficiul copiilor din sectorul Centru și copiilor orfani sau din familii socialmente vulnerabile de la Gimnaziul internat nr. 3, precum și copiilor din familii vulnerabile din comuna Bubuieci. Tabăra a activat în 7 schimburi pentru deservirea celor 1770 copii (780 copii orfani și din familii vulnerabile, 970 copii din sectorul Centru, 20 din comuna Bubuieci). Toate serviciile pentru copii au fost gratuite. Prin urmare, activitățile distractive, de asigurare a procesului educațional și alimentației adecvate au fost direcționate în interesul copiilor din familii defavorizate.

Explicații cu privire la anumite cheltuieli și impactul acțiunilor sunt prezentate în documentul anexat