• vezi mai mult
  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Suspendarea traficului rutier pe strada 31 August, 1989   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Depunerea proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil al municipiului Chişinău

  Depunerea proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil al municipiului Chişinău

   25.07.2017    615 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că la data de 1 august 2017 expiră termenul de depunere a proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil. 

  Amintim că dosarele se depun în Direcţia Relaţii Publice a Primăriei Chişinău, sau pe adresa de e-mail: bugetcivil@pmc.md. 

  Din bugetul civil vor fi finanţate proiectele prioritare ale Primăriei municipiului Chişinău, dar cu implicarea şi la solicitarea reprezentanţilor societăţii civile. Proiectele vor fi clasificate în două categorii - proiecte mari şi proiecte mici. În anul curent, valoarea proiectelor mici va fi de până la 30 mii lei, iar valoarea proiectelor până la 150 mii lei. Pentru a solicita finanţare pentru realizarea unui proiect mic, grupul de iniţiativă trebuie să aibă susţinerea a cel puţin 50 de cetăţeni, iar pentru finanţarea unui proiect mare, e necesară susţinerea a cel puţin 100 de persoane. 

  În anul 2017, proiectele prioritare pentru care se va acorda finanţare din bugetul civil vor avea drept scop soluţionarea următoarelor probleme: 
  -        Calitatea proastă a drumurilor şi trotuarelor;
  -        Managementul defectuos al deşeurilor;
  -        Construcţiile neautorizate;
  -        Aspectul inestetic al oraşului;
  -        Transportul public problematic;
  -        Starea proastă a trecerilor subterane;
  -        Lipsa locurilor de parcare;
  -        Gestionarea defectuoasă a subiectului animalelor fără stăpân;
  -        Activitatea întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. 

  Proiectele ce urmează a fi implementate vor fi selectate de o comisie din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, dar şi prin votul cetăţenilor, în perioada 1 - 15 septembrie 2017.    

  Toate informaţiile relevante privind implementarea şi finanţarea proiectelor prin intermediul Bugetului Civil pot fi obţinute pe pagina web oficială a Primăriei, www.chisinau.md, la rubrica „Buget Civil Chişinău"