Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a întreţinut cuprimarii localităţilor care intră în componenţamunicipiului Chişinău

   1444

          Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat astăzi o şedinţă de lucru cu participarea primarilor localităţilor suburbane care intră în componenţa municipiului Chişinău. Scopul întrunirii a fost de a analiza situaţia existentă în suburbiile Chişinăului, dar şi de a stabili priorităţile la nivel de localităţi şi posibilităţile de realizare a acestor proiecte.

          În cursul şedinţei, fiecare primar s-a referit la problemele cu care se confruntă oraşul sau comuna pe care o reprezintă. Edilii suburbiilor au accentuat, în special, următoarele probleme: lipsa surselor financiare în bugetele locale, pregătirea instituţiilor preşcolare şi preuniversitare către noul an de studii, gazificarea, construcţia apeductului şi a reţelei de canalizare, circulaţia transportului public, reparaţia drumurilor, situaţia la capitolul patrimoniului public, inclusiv rezervele funciare a localităţilor, tergiversarea începerii activităţii consiliilor locale în unele oraşe sau comune, etc. Potrivit primarilor localităţilor suburbane, multe probleme pot fi soluţionate doar cu suportul financiar al Consiliului municipal Chişinău, exprimându-şi astfel speranţa că noua administraţie a Primăriei capitalei va asigura o conlucrare mai eficientă între serviciile municipale şi primăriile oraşelor şi comunelor suburbane.

          În context, primarul general Dorin Chirtoacă le-a solicitat primarilor localităţilor suburbane să prezinte Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău adresări care să cuprindă toate problemele stringente cu care se confruntă, dar şi să indice sursele financiare necesare pentru soluţionarea acestora. De asemenea, edilul-şef al capitalei i-a îndemnat pe toţi primarii suburbiilor Chişinăului să contribuie la crearea unei echipe, indiferent de formaţiunile politice pe care le reprezintă.

          În plus, primarul general a propus intensificarea activităţii în ceea ce priveşte înaintarea unor proiecte către donatorii externi, reiterând că aceasta e o cale eficientă de a obţine surse financiare pentru realizarea unor obiective concrete în localităţi. Dorin Chirtoacă a afirmat că va avea cu regularitate întrevederi cu primarii localităţilor suburbane, dar şi se va deplasa în teritoriu pentru a cunoaşte mai bine situaţia din oraşele, satele sau comunele care fac parte din municipiul Chişinău.

 

          Direcţia Relaţii Publice a                                   05.07.2007

          Primăriei mun. Chişinău