Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău l-a omagiat pe maestrul Eugen Doga

   3865

Primăria municipiului Chişinău a organizat, astăzi, 1 martie, de ziua naşterii maestrului Eugen Doga, o întâlnire a compozitorului cu elevii de la şcolile de artă şi liceele din Chişinău.

Eugen Doga a primit flori, felicitări şi urări muzicale din partea elevilor de la Şcoala de muzică „Eugen Doga", Liceul Republican „Ciprian Porumbescu", care au interpretat creaţii de Eugen Doga, pe scena Filarmonicii Naţionale.

Viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, a transmis un mesaj din partea primarului general Dorin Chirtoacă şi i-a mulţumit compozitorului pentru înţelegere, i-a urat să aducă cât mai multe primăveri şi l-a asigurat că din partea Primăriei va exista mereu cea mai largă deschidere pentru colaborare.

La rândul său, Eugen Doga a spus că a venit de departe pentru că i-a fost dor de copii şi de ţară.

De astăzi, cele mai cunoscute melodii ale maestrului răsună în transportul public din capitală. În această acţiune sunt implicate 42 de troleibuze, 40 de autobuze şi 770 de microbuze.

Acţiunea de omagiere a celor mai cunoscute personalităţi ale culturii naţionale se desfăşoară la iniţiativa primarului general, Dorin Chirtoacă. În cazul compozitorului Eugen Doga, academicianul a salutat intenţia Primăriei Chişinău, iar autorităţile nu vor achita pentru drepturile de autor asupra pieselor, întrucât autorul şi-a dat acordul în acest sens.

Acţiunea de omagiere a maestrului Doga se va desfăşura până pe data de 9 martie a.c.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău