Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O delegație de la Primăria Chișinău desfășoară o vizită oficială la Pitești, România

   441

O delegație de la Primăria Municipiului Chișinău, condusă de viceprimarul Angela Cutasevici desfășoară o vizită oficială în România, județul Argeș, în perioada: 19-21 aprilie 2024.

Viceprimarul Angela Cutasevici și Pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu, se află la Pitești, pentru participarea la Festivalul „Simfonia  lalelelor”, ediția a 47-ea, la invitația Primarului Cristian Gentea.

„Simfonia Lalelelor” de la Pitești este cel mai cunoscut eveniment floricol din România, desfășurat în fiecare primăvară, în apropierea sărbătorii Floriilor.

Peste 90 de soiuri de lalele și 450 000 de bulbi înfloriți în tot orașul au întâmpinat mii de oaspeți veniți la sărbătoarea desfășurată timp de 3 zile.

Delegația din Chișinău a avut posibilitatea să remarce programele culturale tematice, grădina de culori, paradă, creații ale floriștilor și atracții gastronomice, mini-grădini amenajate de copiii școlilor din Pitești, expoziții și aranjamente floricole inedite, show-uri și concerte.

De asemenea, în contextul vizitei de lucru, în prima zi a Festivalului, reprezentanții Preturii au avut un schimb de experiență privind activitatea domeniului administrației publice locale cu colegii din cadrul Primăriei Pitești.

În contextul relațiilor de înfrățire stabilite între orașele Chișinău și Pitești, funcționarii Primăriei Capitalei și cei de la Pretura Sectorului Centru participă pentru al doilea an consecutiv în cadrul Festivalului „Simfonia Lalelelor”.

Municipalitatea beneficiază de relații de colaborare temeinice cu orașele înfrățite, având în vedere că odată cu parteneriatele culturale se consolidează și alte colaborări reciproc avantajoase în diverse domenii prioritare pentru două unități administrative.