Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate de serviciile municipale de profil pe parcursul săptămânii precedente

   311

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 22 - 28 aprilie 2024, Î.M. Regia „Exdrupo” a desfășurat intervenții pe drumurile principale din Municipiul Chișinău, pentru lichidarea situațiilor avariere de pe carosabil, executând lucrări de plombare în asfalt, pe o suprafață totală de circa 5500 m².

De asemenea, în perioada menționată, au fost executate lucrări de pregătire, prin metoda de frezare a carosabilului degradat, în vederea asfaltării a circa 3000 m² de drumuri.

O informație în acest sens a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative săptămânale de Vitalie Mihalache, șef al Direcției mobilitate urbană.

Potrivit responsabilului, pe parcursul săptămânii precedente, au continuat lucrările de amenajare a trotuarului pietonal de la intersecția străzii Socoleni și Calea Orheiului, unde urmează să fie construită o nouă bandă de virare, precum și lucrări de aplicare a marcajului rutier pe o suprafață de circa 1200 m².

De asemenea, continuă lucrările de reparație capitală a podului din str. Mihai Viteazul, reabilitarea zonelor pietonale de pe bd. Decebal și bd. Renașterii Naționale, dar și reparația căilor de acces către instituțiile de învățământ din sectoarele Ciocana și Botanica. Iar pe carosabilul din str. Petricani au fost finalizate lucrările de aplicare a straturilor de asfalt (prin metoda Slurry Seal).

Totodată, în perioada de referință, de către serviciile municipale de profil au fost desfășurate lucrări de reparație și întreținere a canalizării pluviale, prin curățarea de deșeuri vegetale a circa 140 de guri de captare, iar alte 60 de elemente ale sistemului pluvial fiind supuse lucrărilor de reparație.

E de menționat că lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și pe parcursul săptămânii curente.