Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău s-a desfășurat prima ediție a Turneului Internațional „Chișinău Rhythmic Stars”

   257

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul a 3 zile (26-28 aprilie 2024), în Capitală s-a desfășurat în premieră Turneul Internațional „Chișinău Rhythmic Stars”. Evenimentul a fost organizat de Direcția Educație, Tineret și Sport, în colaborare cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă.

300 de sportive au concurat pe diverse categorii de vârstă și probe: individual, compus și pe obiecte separate, în conformitate cu regulamentul tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică.

La această primă ediție, găzduită de Republica Moldova, pe lângă sportivele din cluburile și școlile de profil naționale, au participat gimnaste din România, Irlanda, Israel, Luxemburg, Ucraina și Austria.

În cadrul ceremoniei de premiere, desfășurată sâmbătă, 27 aprilie, curent, viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a înmânat diplome  sportivelor câștigătoare, care au înregistrat cele mai bune rezultate pe concursuri.

Menționăm că Turneul Internațional „Chișinău Rhythmic Stars” face parte din Programul municipal de co-finanțare a proiectelor pentru sport și altor activități sportive de nivel local și internațional, care prevăd modul sănătos de viață, selecția și pregătirea sportivilor de performanță, antrenarea populației municipiului Chișinău în practicarea sportului.

Suma totală a proiectului a fost de 581 mii lei, dintre care 300 mii au fost alocați din bugetul municipal.