Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Expoziție - Concurs de Artă Plastică Contemporană

   626

În cadrul Festivalului „Te Salut, Chișinău!”, ediția a III-a, care se desfășoară în perioada 14-17 iulie 2023, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”, joi, 13 iulie a.c., a fost vernisată Expoziţia - Concurs de Artă Plastică Contemporană „Salonul municipal”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Chişinău, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova. Odată cu vernisajul expoziției a avut loc și premierea câștigătorilor.

La Concurs au participat 188 de lucrări: 72 de autori cu 94 de lucrări aparținând membrilor Uniunii Artiştilor Plastici şi 76 de participanți cu 94 de lucrări de la Instituțiile de Artă (liceal, superior) din mun. Chişinău.

Etapa de colectare a lucrărilor a avut loc în perioada 5 iunie - 3 iulie, curent, după care a urmat jurizarea de către 7 membri ai juriului, compus din personalități din domeniul artelor plastice, critici de artă etc.

Scopul expoziției este consemnarea aniversării a 587-a de la prima atestare documentară a Chișinăului, în conformitate cu Programul de acțiuni și manifestări cultural-artistice al Direcţiei Generale Cultură și Patrimoniu Cultural pentru anul 2023.

Printre obiectivele evenimentului se numără familiarizarea publicului iubitor de artă cu operele celor mai însemnaţi artişti contemporani, tineri și copii formați în domeniul artelor plastice. Precum și promovarea dialogului între generații prin integrarea artiştilor plastici, tinerilor şi copiilor într-un eveniment cultural național, precum şi nemijlocit promovarea  creațiilor  de valoare  autentică.

Picturile vor putea fi admirate la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”, în perioada 13-30 iulie 2023. Iar pentru buna desfășurare a evenimentului Primăria Chișinău a alocat surse financiare în sumă 124 mii lei.