Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni de combatere a ambroziei pe teritoriul municipiului Chișinău

   1002

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate continuă să desfășoare activități de combatere și prevenire a răspândirii ambroziei (plantă alergenă) pe teritoriul orașului.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, muncitorii Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au intervenit pe o suprafață de 6,5 ha., din teritoriile aflate în gestiune. Acțiunea a constat în utilizarea erbicidelor, cât și a metodei mecanice (prin cosire).

Zonele de intervenție au vizat următoarele adrese: Parcul la Izvor, str. Pădurii, str. Cuza Vodă, bd. Decebal, bd. Dacia, str. Trandafirilor, bd. Moscova, str. Kiev, str. A. Russo, Scuarul Catedralei Mitropolitane Nașterea Domnului, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, str. I. Creangă, str. I. Gagarin, bd. Negruzzi, str. Ciuflea, șos. Hâncești, str. P. Halippa, str. Vadul lui Vodă, str. 31 August 1989, str. București, șos. Hâncești.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat autorităților centrale să se implice în sprijinirea eforturilor autorităților din raioanele învecinate cu Municipiul Chișinău, de a combate ambrozia.

De asemenea, edilul capitalei a precizat că doar prin campaniile informaționale realizate de Ministerul Agriculturii și Mediului, nu poate fi combătută ambrozia din Chișinău - centrul administrativ al R. Moldova.

„Instituțiile centrale de profil trebuie să prevadă resurse suficiente pentru combaterea răspândirii plantei, iar absența acțiunilor de combatere a ambroziei în localitățile învecinate agravează situația, favorizând extinderea plantei pe teritoriul municipiului Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Cetățenii sunt îndemnați să enunțe cazurile de prezență a ambroziei pe teritoriul orașului, la Dispeceratul Central Municipal: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

În același timp, municipalitatea îndeamnă gestionarii de terenuri/locatarii din sectorul particular, să se implice și ei în combaterea plantei, pentru a obține rezultate mai eficiente.